torsdag 2. april 2009

Første april - ingen narr!

Hugsar du japansk bretteteknikk? Dei ferskaste i klubben har ikkje vore borti denne teknikken. No er marknaden oversumd av japanske stoff og japanske quiltebøker (ikkje oversette til engelsk eingong, merkeleg nok). Vel, her er vi back to basic, og på maimøtet vårt skal vi ha små og store sakse-etui i denne bretteteknikken som klubbaktivitet. Det kan bli kjempegøy, som å finne tilbake til ein god gammal ven!
Etuiet kan lagast ut frå ei stor blokk, eller fire mindre blokker. Bakstykket kan ein sy saman av fleire stoff, som under her, eller ein kan ha eitt stoff åleine.
Dette er nokre av Anna sine sakse-etui.
Handkvilting er vel obligatorisk her, eller kva?
April-klubbaktiviteten var desse stjerneblokkene, her representert ved Marie sine. Dei manglar border eller kantar rundt, men dette ser veldig bra ut! Tenk det var heile 19 damer som svinga seg rundt med symaskiner på liten plass, og ....
...litt kø blei det både på skjære- og stryke-stasjonen, sjølv om mange hadde gjort leksa si og sydd saman remsene heime på førehand.
Enkel teknikk, med aha-opplevingar undervegs!
Pistolen til Sol, ho fekk han til jul, og er kjempefornøgd. Ho brukar han i staden for tråkling eller limspray. Siv på Lappestua på Eid har hatt han i hyllene sine lenge....
Vis og fortel blei det og tid til, sjølvsagt! Liv Ingunn har her 2 veldig spreke løparar, som burde ha fått betre bilete!

Kjellrun viser her fram ein skjønn løpar med blanding av broderi og lappeteknikk.
Dette stjerneteppet har Reidun (ja, ei av dei, har vi 3, eller?) sydd. Blanding av lappeteknikk og applikasjon. Nydeleg!
Er det Marie som skjuler seg bak haren? Dette er i alle høve ein påbegynt AnnaKa-løpar til påske. Han kjem ikkje heilt til sin rett her, men stoffa var berre heilt fantastiske.
No er bokstavteppet til Kari heilt ferdig. Klikk i biletet, og sjå om du får fram detaljane. Heilt sikkert "eige design" her!
To damer hadde vore på symaskinkurs og sydd vesker. Denne rosa godbiten skulle Reidun ha til veske til seg sjølv, men det enda opp som toalettveske til dottera.
Grethe hadde sydd blå veske på det same kurset. Lekker!
Ho har også laga eit stort lappeteppe, og brukt ferdig vattert bakstykke. Det var jo ein kjempeide!
Annlaug har fleire prinsesser ho er bestemor til. Her har ho sydd teppet frå Quiltemagasinet til vesle Selma. Beklager at biletet er uklart!
Ho har også laga dette artige biletet, i stitchery-utgåve.
Kari har laga det same i applikasjon. Er det ikkje artig kor forskjellig uttrykket blir?
Trur nok at begge desse damene har reint hus kvar dag, så om teksten passar, er kanskje ikkje så sikkert?
Annfrid viser fram ein nydeleg kreasjon. Kjem ikkje på i farten kven som har laga dette mønsteret.
Marie hadde squaredance som klubbaktivitet i haust, og her er ei flott blå utgåve i teknikken på veg til å bli ferdig.

1 kommentar:

  1. Heisann alle quiltedamer!
    Jammen mye fint, gøy å se bilder fra vis og fortell, og så masse klubb aktivitet! Nå gleder vi oss til tur til Førde! Kjempe flott jobb du gjør Elin! :)
    Hilsen Kari Eide

    SvarSlett